Pages

  • Replace This Text With Your Featured Post 1 Description.
  • Replace This Text With Your Featured Post 2 Description.
  • Replace This Text With Your Featured Post 3 Description.
  • Replace This Text With Your Featured Post 4 Description.

Tuesday, April 28, 2009

MOH, KE SUNGAI PERAK

Hari Jumaat baru-baru ni, kitorang gi kampung Rizal di Teluk Intan. Sempena nak meraikan majlis 'berendoi' (naik buai) putera sulung Rizal pada sebelah malamnya. Sepatutnya masa ni kitorang kena buat keje untuk persiapan majlis. Dalam pukul 6 lebih camtu, Rizal ajak kitorang merayau kat Sungai Perak yang terletak kurang dari 100 langkah dari rumah Abah Rizal. Yeeeaahaaa.. bulih la rehat-rehat minda jap. Dah lama tak merayap kat sungai. Seingat aku, masa sekolah dulu rajin la gi sungai. Tu pun curi-curi masa time rahat sekolah agama. Orang gi sembahyang kat masjid, aku mandi sungai.. hehe

So, aku hamparkan kat blog aku gambar-gambar yang sempat aku ambik untuk kita share sama-sama. Lihatlah, betapa luas dan indahnya Sungai Perak. Ni baru sikit... Nak tau lebih, moh le ke Perak.... :-P
Syahrin gayat.. hehe
Tangkap gambar sendiri.. Pe nak buat..
Perjalanan bermula...
Sedikit sentuhan untuk mendapatkan mood senja...
Jurumudi - Yop Man ( abg kepada Rizal) bersama Jai
Aku suka pic ni.. :-)
Di bawah jambatan...
Cantik x...? hehe


7 comments:

luvida said...

ade ape kt sg perak itu?
nice la pix2 :))
hahah..TERkomen awal lagi ke ni? adoii
:P

neoxaznee said...

haha... memang pantas la cik ida kamal ni... xabis posting lg ni.. jp eh..

luvida said...

eh2 ida kamal? saye luvida la :P
hehe..

ouh ni la yg g mjlis naik buai tu ye..
by da way, pix sume cntek. tapi ida minat yg mood senja tu.
:D

(ida tau cik nuyu mesti minat yg pix neox tgkp muke sndri...hee)

neoxaznee said...

yeke? hehe.. yang 2 kena la tunggu keputusan dari cik nuyu sendiri la... anwy, thankx 4 d compliment.. :-)

luvida said...

:)
yg bwh jmbatan tu pon best.
syes..heee

neoxaznee said...

Ala... baru nak belajar nangkap gambo.. banyak kelemahan lagi 2.. thankx skali lg.. :-)

teMan said...

perghh suke le tgk neo nye photography... ^^